Hannah Jones a fost diagnosticata la varsta de cinci ani cu o forma rara de leucemie. Inca de atunci, micuta a fost nevoita sa urmeze tratamente puternice, in urma carora s-a imbolnavit de inima. De curand, medicii care o aveau in grija i-au propus sa faca un transplant de inima. Saturandu-se de calvarul de a sta prin spitale micuta "si-a luat inima in dinti" si a refuzat oferta acestora.

Hannah a explicat ca prefera sa-si petreaca putinul timp ramas acasa, cu familia, inconjurata de fratii si surorile sale, singurul loc unde marturiseste ca este fericita.

Tu ce parere ai? Vino pe forum si spune ce gandesti.

Oficialitatile spitalului au decis ca aceasta se insala si au dus cazul la tribunal. Hannah si-a continuat cu determinare pledoaria de acasa, din pat, pentru ca spitalul sa renunte intr-un final la ideea de a o forta sa se opereze.

Ieri, parintii fetitei, Andrew si Kirsty, asistenta medicala, au declarat ca sunt dezgustati de decizia initiala a medicilor, de a o chema pe fetita lor in fata judecatorilor.

"Hannah deja a trecut prin atatea situatii neplacute, la care s-ar fi adaugat stresul unei posbile marturii la tribunal, sau mai mult, sa fie luata cu forta in spital, este scandalos", a declarat tatal acesteia, in varsta de 43 de ani.

"Bineinteles ca ne dorim ca Hannah sa fie cu noi pentru cat mai mult timp, insa nu o vom forta sa faca ceva ce nu vrea", a adaugat acesta.

In prezent, micuta urmeaza un tratament medicamentos si i-a fost implantat un stabilizator special al ritmului cardiac. Numai pentru aceasta procedura a fost necesar sa stea in spital sapte luni.

In acea perioada, i s-a spus ca singura solutie posibila de supravietuire pe termen lung este un transplant de inima. Dupa ce spitalul Great Ormond Street pentru copii din Londra i-a prezentat avantajele si dezavantajele unui asemenea interventii, Hannah a decis sa nu se supuna unui transplant, in primul rand pentru ca exista riscul sa nu supravietuiasca operatiei.

Chiar daca ar fi supravietuit, boala de care a suferit initial ar fi putut recidiva, din cauza sistemului imunitar slabit.

Dupa aceasta decizie, Hannah s-a reintors acasa in oraselul Marden, in apropiere de Hereford, pentru a se bucura de restul vietii alaturi de familie, sub atenta supraveghere a mamei sale.

Ulterior, familia a primit un telefon de la spitalul Hereford, fiind avertizati ca ar putea fi citati in justitie, pentru un ordin ca micuta sa se reintoarca in spital.

A doua zi, un delegat al oficiului local de protectie a copilului a intervievat-o pe Hannah acasa. In urma marturiilor fetitei, medicilor li s-a refuzat actiunea in instanta.

"Nu stiu exact ce a declarat Hannah dar cred ca a fost foarte convingatoare, din moment ce autoritatiile au stabilit ca are dreptate, suntem foarte mandri de fetita noastra", a declarat pentru Daily Mail tatal lui Hannah.


REALITATEA.NET - O feti bolnav de leucemie a convins autoritile s fie lsat s moar - VEZI VIDEO