Exportul de arme este unul dintre cele mai rentabile din Rusia, ridicandu-se la sapte miliarde de dolari in 2007, potrivit autoritatilor. Producatorii de arme beneficiaza de pe urma cresterii masive a cheltuielilor de aparare, pe masura ce Kremlinul face eforturi pentru a-si reface puterea militara.

Ivanov a spus insa ca problemele de lichiditati au facut ca unii dintre producatori sa nu-si poata onora contractele sau plati angajatii. "Criza financiara mondiala afecteaza destul de grav anumite sectoare ale industriei apararii", a declarat Ivanov la o intalnire cu oficiali din domeniu, potrivit agentiei ruse Interfax. "O intreaga serie de producatori din domeniul apararii se confrunta cu o lipsa presanta de lichiditati pentru a asigura distribuirea produselor lor catre clienti".

Ivanov a spus ca Guvernul a propus ca bancile controlate de stat - Sberbank, VTB sau Banca pentru Dezvoltare - sa le ofere credite preferentiale producatorilor de arme. "Ne referim in special la acordarea de imprumuturi companiilor care au contracte cu Ministerul Apararii, pentru a asigura fluxul de lichiditati, inclusiv plata salariilor, la extinderea liniilor de creditare si reducerea dobanzilor", a declarat Ivanov.