Serviciul sud-coreean de informatii a respins marti informatiile potrivit carora liderul nord-coreean Kim Jong-Il ar fi suferit un al doilea atac cerebral, transmite Reuters.

Postul japonez de televiziune TBSTV a anuntat ca liderul de la Phenian ar fi suferit un al doilea atac cerebral luna trecuta, care i-ar fi afectat capacitatea de a-si misca bratul si piciorul stang si de a vorbi. Canalul nipon citeaza o sursa apropiata serviciilor secrete americane din Coreea de Sud.

"Consideram ca (informatia - n.red.) are un grad scazut de credibilitate", a declarat un oficial din Serviciul National de Informatii sud-coreean. Acesta a refuzat, insa, sa ofere alte detalii.

Noul atac cerebral ar coincide cu vizita in capitala nord-coreeana a unui neurochirurg francez, François-Xavier Roux, contactat la Paris de fiul cel mare al lui Kim Jong-Il. Profesorul Roux a recunoscut intr-o declaratie filmata pentru televiziunea nipona Fuji TV ca a fost la Phenian la sfarsitul lunii octombrie, dar a negat ca l-ar fi vazut pe liderul nord-coreean.

Sanatatea liderului nord-coreean, care nu si-a desemnat un succesor, face obiectul a numeroase zvonuri dupa ce acesta a lipsit, in 9 septembrie, de la marea parada militara ce a marcat cea de-a 60-a aniversare a regimului comunist. Kim nu a asistat nici la funeraliile fostului vicepresedinte Pak Song-Chol, in 30 octombrie.

Autoritatile sud-coreene sunt de parere ca el a fost victima unui atac cerebral, dar ca este inca la putere.
Presa nord-coreeana difuzeaza in mod frecvent fotografii ale liderului la diverse manifestari publice, sportive sau politice, dar niciodata nu precizeaza data sau locul unde au


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.