Primarul orasului New York, Michael Bloomberg, a avertizat ca primaria se confrunta cu "alegeri drastice" in domeniul bugetului si preconizeaza reduceri de cheltuieli si desfiintarea a 3.000 de locuri de munca, transmite NewsIn, citand AFP.

Bloomberg a declarat duminica, in alocutiunea radiofonica pe care o sustine saptamanal, ca "actuala criza financiara (...) slabeste economia si reduce veniturile" orasului.

Deficitul bugetar al New Yorkului va atinge patru miliarde de dolari pana in iunie 2010, a precizat primarul, care a anuntat saptamana trecuta reducerea cheltuielilor cu 1,5 miliarde de dolari si reducerea personalului administrativ cu 3.000 de oameni. Majoritatea acestor concedieri corepund unor contracte care expira si nu vor mai fi reinnoite, dar alte 500 de posturi vor fi desfiintate la departamentul Locuinte si Educatie.

"In pofida acestor masuri, nu am rezolvat problema", a adaugat primarul.

Pronosticurile sumbre ale lui Bloomberg vin dupa acelea ale guvernatorului statului New York David Paterson, care luna trecuta preconizase un deficit bugetar de 47 de miliarde de dolari in urmatorii patru ani.

Finantele statutului New York se sprijina in mare parte pe impozitele platite de industria financiara de pe Wall Street, aflata in prezent in dificultate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.