Un cutremur de cinci grade pe scara magnitudinii de moment a fost inregistrat luni in provincia Qinghai in vestul Chinei si s-a resimtit in capitala regiunii Xining si in orasul minier Golmud, a anuntat Institutul Geologic american (USGS), citat de Reuters.

USGS a estimat initial ca magnitudinea cutremurului a fost de 6,7 grade, dar a redus-o ulterior la 6,5, apoi la cinci, in timp ce agentia chineza de stiri Xinhua a precizat ca magnitudinea a fost de 6,3 grade. Cutremurul s-a produs la ora locala 9.22 (3.22, ora Romaniei), transmite NewsIn.

Potrivit postului national de televiziune, citat de Reuters, nu exista in prezent informatii despre eventuali morti sau raniti.

"Stam la etajul zece si am simtit o miscare foarte puternica in urma cu zece minute, insa nu sunt pagube", a declarat un oficial al Guvernului de la Xining, care si-a spus numai prenumele, Wang.

USGS a anuntat ca epicentrul seismului a fost situat la 161 de kilometri la nord-est de Goldmud, la o adancime de 10 kilometri. Potrivit Xinhua, cateva case de pamant din Da Qaidam, localitate aflata in apropiere de epicentrul cutremurului, au fisuri in pereti si cateva colibe s-au daramat. In plus, scolile au fost inchise.

In regiunea in care a avut loc cutremurul se afla una dintre cele mai mari mine de zinc si plumb din China, transmite agentia Xinhua. Un oficial al companiei Western Mining a declarat ca nu au primit inca informatii despre eventuale pagube.

Pentru a masura puterea unui cutremur, USGS foloseste "magnitudinea de moment", care este legata direct de parametrii seismului (suprafata si distanta alunecarii pe falie). Pe aceasta scara deschisa, un seism cu magnitudinea 6 este considerat puternic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.