Egiptul l-a expulzat duminica pe unul dintre fiii lui Osama ben Laden, Omar, dupa ce acesta a cerut azil politic in Spania, a anuntat sotia sa, potrivit NewsIn

"Guvernul spaniol a spus ca Omar este in siguranta in Egipt si deci are unde sa mearga, dar, cind am sosit in Egipt, am fost expulzati", a declarat Zaina Alsabah ben Laden.

Ea a refuzat sa spuna numele tarii spre care se indreapta acum cuplul, de teama sa nu le fie compromise sansele de a intra pe respectivul teritoriu, dar o sursa aeroportuara a spus ca cei doi se duc la Doha, in Qatar.

"Autoritatile egiptene l-au expulzat in Qatar, asa cum a vrut", a spus sursa.

"Directiva Spaniei este ilegala, pentru ca ei au spus ca vom fi acceptati in Egipt", a declarat sotia lui Omar.
"Nu suntem bine, nu ne putem recupera cartile de credit, avem doar bani lichizi", a adaugat ea.
Politia egipteana l-a supus anterior pe Omar, la un interogatoriu la revenirea acestuia din Spania, unde i s-a refuzat azilul politic, pentru a decide daca poate ramane in Egipt.

Spania a refuzat simbata definitiv acordarea de azil politic lui Omar, spunand ca securitatea acestuia nu este amenintata iminent in Orientul Mijlociu, asa cum sustinea acesta.

Omar a cerut luni azil politc in Spania in timp ce tranzita prin Madrid, intre o deplasare de la Cairo la Casablanca. "Nu se simte in siguranta aici" din cauza pozitiilor sale pacifiste, "de aceea a cerut azil", a spus o sursa din anturajul sau.

Fiul lui ben Laden, care are pasaport saudit, se defineste ca fiind "fiul pacifist"al lui Osama ben Laden. El este al patrulea copil din prima casatorie a liderului terorist. Omar a cerut in aprilie un permis de sedere in Marea Britanie, refuzat din cauza problemelor pe care venirea sa le-ar fi putut provoca.

Tanarul asigura ca nu a mai vorbit cu tatal sau din 2000, cand a plecat dintr-o tabara al-Qaida din Afganistan, cu binecuvantarea acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.