Presedintele in exercitiu George W. Bush a declarat sambata ca victoria lui Barack Obama reprezinta "un moment de triumf" in istoria americana si a promis "un efort fara precedent" din partea administratiei sale pentru a-i facilita acestuia misiunea, relateaza NewsIn

"Concetatenii nostri au ales un presedinte care reprezinta un moment de triumf in istoria americana, un omagiu adus muncii, optimismului si credintei in promisiunea pe care ne-o ofera tara noastra", a spus el, in discursul radiofonic saptamanal.

Bush a reamintit ca, atunci cand l-a felicitat pe Obama, marti seara, a promis "deplina cooperare" in perioada de tranzitie. El a invocat criza economica, razboaiale in curs si riscul ca teroristii sa incerce sa profite de aceasta perioada de tranzitie pentru a lovi din nou SUA.

"A veghea ca aceasta tranzitie sa aiba loc fara probleme este una dintre prioritatile mele in timpul ramas", a subliniat Bush,.

El a vorbit despre masurile luate in acest sens de administratia sa in ultimul an si brifingurile facute lui Obama despre securitatea nationala. "Aceste masuri constituie un efort fara precedent pentru asigurarea continuitatii", a spus Bush.

El ii va ceda locul lui Obama - primul presedinte de culoare al SUA - la 20 ianuarie.
Bush i-a urat lui Obama sa reuseasca si lui si familiei sale sa "cunoasca tot atata bucurie" ca cea cunoscuta de familia Bush la Casa Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.