Spania a refuzat sambata definitiv acordarea de azil politic lui Omar ben Laden, unul dintre fiii lui Osama ben Laden, a anuntat sotia sa, Zaina Alsabah, relateaza NewsIn

Omar, care locuia la Cairo, a facu apel la refuzul initial al Spaniei, pronuntat miercuri, de a-i acorda azil politic.

Autoritatile spaniole au spus ca securitatea sa nu este in pericol iminent in Orientul Mijlociu.
Omar va fi dus inapoi la Cairo sambata, de pe aeroportl din Madrid.

Sotia britanica a fiului lui ben Laden, Omar, a declarat vineri ca se teme ca ar putea fi ucisi, pentru ca sotul ei a denuntat viziunea tatalui sau, liderul al-Qaida, relateaza NewsIn.

"Spania este singura noastra sansa de a ramane in viata", a spus Zaina al Sabah, al carei nume de fata era Jane Felix-Browne, intr-un interviu pentru Reuters.

Omar ben Laden, in varsta de 27 de ani, a facut apel la decizia guvernului spaniol de a-i refuza cererea de azil. El este retinut pe aeroportul din Madrid, pana la anuntarea deciziei.

Sotia sa, in varsta de 52 de ani, a spus ca sunt in pericol din cauza extremistilor din lumea araba de cand Omar a vorbit impotriva fundamentalismului islamic si s-a casatorit cu o britanica fara permisiunea guvernului saudit. "A denuntat suta la suta ceea ce face tatal sau. Motivul acestei probleme este ca a cerut pace", a spus ea.

Potrivit acesteia, sotul ei, unul dintre cei 19 fii ai lui ben Laden, nu mai statea cu tatal sau dinainte de atacurile din 11 septembrie 2001 si a spus clar ca nu sustine violenta. Zaina a declarat ca s-au decis sa mearga la Madrid dupa ce Egiptul a refuzat sa reinnoiasca viza lui Omar. Cei doi s-au casatorit in Egipt in 2006.

"Cred ca in doua zile am fi fost ucisi sau arestati sau Omar ar fi fost deportat in Arabia Saudita, unde fie ar fi fost ucis, fie inchis", a subliniat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.