Presedintele sirian Bashar al-Assad l-a felicitat pe presedintele american ales Barack Obama vineri si i-a cerut sa continue dialogul in Orientul MIjlociu, la doua saptamani dupa raidul aerian american din Siria, relateaza NewsIn

Assad l-a felicitat intr-o telegrama pe Obama, "exprimandu-si speranta ca dialogul va duce la depasirea dificultatilor ce au lezat inregistrarea de progrese catre pace, stabilitate si prosperitate in Orientul Mijlociu".
Relatiile SUA-Siria sunt tensionate de cand elicoptere americane au efectuat un raid in estul Siriei, langa granita cu Irakul, la 26 octombrie. In raid a fost ucis Abu Ghadiya, care se ocupa cu recrutari pentru a-Qaida din Irak, potrivit americanilor.

Guvernul sirian a spus ca au fost ucisi opt civili sirieni si, in replica, a inchis doua centre americane din Damasc.

Administratia Bush a impus sanctiuni impotriva Siriei in 2004, pentru ca aceasta sustine Hamasul si Hezbollahul.

Oficiali sirieni au spus, in privat, ca odata cu sosirea la putere a lui Obama se asteapta la schimbari in politica americana dura fata de Siria si la sustinere pentru discutiile de pace dintre Siria si Israel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.