"Presedintele ales Obama i-a telefonat lui Nancy Reagan si i-a cerut scuze pentru remarca neglijenta si deplasata facuta in conferinta de presa", a spus purtatoarea de cuvant Stephanie Cutter.

"Presedintele ales si-a exprimat admiratia si afectiunea pentru doamna Reagan, pe care atatia americani o impartasesc, si au avut o discutuie calduroasa", potrivit sursei.

Obama a fost intrebat in conferinta daca a consultat fosti presedinti americani. "Am vorbit cu cei in viata", a spus el. Cand jnurnalistii au inceput sa rada, el a adaugat: "Nu am vrut sa fac ceva a la Nancy Reagan, sa fac sedinte de spiritism".

Sotia lui Ronald Reagan a fost ridiculizata cand s-a aflat in 1988 ca, atunci cand ii face programul sotului ei, consulta un astrolog.

Hillary Clinton, al carei sot a fost presedinte, a avut, potrivit unor surse, conversatii cu Eleanor Roosevelt la sugestia mediumului Jean Houston.

Obama a mai spus ca a recitit unele dintre scrierile lui Abraham Lincoln. Sotia acestuia, Mary Todd Lincoln, avea frecvent sedinte de spiritism la Casa Alba.