Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat vineri ca "amenintare terorista" inca exista in Rusia si a cerut vigilenta, la o zi de la atentatul sinucigas din Vladikavkaz, in Caucazul rus, care s-a soldat cu moartea a 11 persoane, potrivit agentiilor ruse, relateaza AFP.
"Acest atentat arata ca amenintarea terorista inca exista. Nu trebuie sa dam inapoi", a declarat Medvedev, cu ocazia reuniunii pe tema securitatii, citat de agentia rusa Interfax.

"Trebuie sa stim cat mai rapid ce s-a intamplat", a adaugat el.

Joi, o femeie kamikaze a detonat o bomba in fata unui microbuz plin cu pasageri, atac care s-a soldat cu moartea a 11 persoane si ranirea altor 41, potrivit celui mai recent bilant al Ministerului Sanatatii din Osetia de Nord.

Osetia de Nord se invecineaza cu Cecenia si Iungusetia, doua republici din Caucazul rus unde au loc regulat ciocniri si explozii imputate rebelilor.

O luare de ostatici care s-a soldat cu moartea a 334 de persoane, dintre care 186 de copii, a avut loc la o scoala din Beslan, din apropiere de Vladikavkaz, in Osetia de Nord, in septembrie 2004.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.