Popularitatea presedintelui francez Nicolas Sarkozy, aflat in prima linie a actiunilor pentru rezolvarea crizei financiare, a crescut in ultima luna, potrivit unui sondaj CSA publicat saptamana trecuta, preluat de NewsIn.
Sondajul pentru Le Parisien arata ca 47% dintre cei chestionati au incredere in capacitatea lui Sarkozy de a se descurca in ceea ce priveste principalele probleme cu care se confrunta Franta, fata de 40% cu o luna inainte.

Circa 46% au spus ca nu au incredere in capacitatea sa, fata de 54% in octombrie.

Sarkozy a organizat summituri ale liderilor UE la Paris in ultima luna, pentru schitarea planului comun european in sectorul financiar. De asemenea, a avut vizite in Canada, China si SUA, fiind laudat in presa locala pentru turneul sau plin de energie.

Nivelul de popularitate al lui Sarkozy a scazut la sfarsitul lui 2007 si inceputul lui 2008, din cauza stilului sau de viata, prea in lumina reflectoarelor, ajungand sub 30%, dar situatia s-a ameliorat de cand Franta a preluat presedintia UE, in iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.