Timp de ani de zile, David Bellamy a fost una dintre cele mai cunoscute figuri la televiziunile britanice. Respectat botanist, autor a peste 35 de carti, Bellamy a prezentat peste 400 de programe si a fost extrem de apreciat de telespectatori pentru entuziasmul sau.

Si totusi, de peste zece ani, a intrat intr-un con de umbra, marginalizat de sefii de la BBC, unde a devenit celebru, precum si de lumea stiintifica. Crima sa? Bellamy afirma ca incalzirea globala nu este cauzata de oameni, ci reprezinta un simplu fenomen natural, scrie
dailyexpress.co.uk monitorizat de Hotnews.

"Cand am dat prima oara cu capul de zid spunand ca eu nu cred ceea ce ni se spune despre incalzirea globala, habar nu am avut care vor fi consecintele afirmatiilor mele", explica el pretul pe care a fost obligat sa-l plateasca pentru ca a incalcat linia 'ortodoxa' a schimbarilor climatice.

"Sunt un om de stiinta si trebuie sa merg pe caile stiintei, dar cand vad ca adevarul este ascuns sunt dator sa-mi spun opiniile. Potrivit datelor oficiale, in fiecare an, incepand cu 1998, temepraturile au fost tot mai reci, iar in 2002 stratul de gheata din zona Arctica a crescut. De ce nu auzim nimic despre aceste lucruri?", se intreaba el.

Cel mai mult ma ingrijoreaza insa faptul ca exista, intr-adevar, probleme ecologice care au nevoie disperata de solutii. Raman un ecologist, sunt un verde si fac o campanie constanta pentru stoparea distrugerii biodiversitatii in lume. Dar banii vor fi irositi daca incercam sa rezolvam 'problema' incalzirii globale.

Urmarea a fost ca, de cand a afirmat ca nu crede ca activitatile umane genereaza incalzirea globala, omului de stiinta i s-a interzis sa mai realizeze vreo emisiune TV.

La inceputul acestui an, patru experti au declarat, la BBC, ca "acesta este sfarsitul prezentei ghetii in zona Arctica" si ca ne vom confrunta cu cea mai fierbinte vara din totate timpurile. "A fost pe naiba. A fost foarte frig si foarte umed si acum vedem ca gheata din Alaska a inceput sa creasca rapid", sustine el.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.