Ducesa de York, Sarah Ferguson, si-a cerut scuze public dupa ce documentarul despre orfelinatele din Turcia si Romania i-a ofensat pe oficialii de la Ankara, care considera ca imaginea tarii lor - candidata la aderarea la UE - a fost patata, informeaza NewsIn.

In documentarul "Ducess and Daughters: Their Secret Mission", filmat cu camera ascunsa, ducesa este deghizata cu peruca si o esarfa pe cap, in "rolul" unei persoane care intreprinde acte caritabile pentru orfelinatele din Turcia si Romania.

In timpul filmarilor, ducesa a fost insotita in cateva dintre orfelinate de fiicele sale, printesele Eugenie si Beatrice. In documentarul incriminat, tratamentul copiilor este prezentat ca fiind dur. Copiii apar legati de paturi si, in general, sunt neglijati de personalul orfelinatelor.

"Nu sunt o persoana politica. Ma consider mai degraba apolitica si ecumenica", a declarat ducesa de York pentru agentia Reuters, intr-un interviu dat dupa vizionarea filmului.

Dupa reactia Turciei, ducesa nu a intarziat sa-si ceara scuze public. "Regret daca i-am jignit in vreun fel. De asemenea, sustin declaratia primului ministru britanic: daca indeplineste criteriile de aderare, Turcia este binevenita in Uniunea Europeana. Asta inseamna ca trebuie sa respecte si drepturile copiilor", a afirmat, in acelasi interviu, Ducesa de York.

Ducesa de York este fosta sotie a celui de-al doilea fiu al Reginei Elizabeta, Andrew.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.