Ce faci dupa ce o cursa prezidentiala care a durat doi ani se incheie in final cu o victorie? Pentru Barack Obama raspunsul e simplu - te duci la sala, scrie Reuters intr-un material in care relateaza cum si-a petrecut presedintele ales al Statelor Unite prima zi dupa ce a castigat Casa Alba.

Obama, care si in campanie a mers in mod regulat la sala, ar fi fost iertat daca trecea miercuri peste rutina zilnica a exercitiilor, la mai putin de 12 ore dupa ce a castigat dificila batalie prezindentiala impotriva republicanului John McCain, comenteaza Reuters, potrivit NewsIn.

Desi a dormit foarte putin - s-a intors acasa pe la 2.00, dupa noaptea istorica si emotionanta petrecuta in Grant Park, la Chicago, disciplinatul Obama a ales sa se indrepte catre sala de gimnastica miercuri dimineata. Mai intai insa noul presedinte al SUA si-a petrecut cateva clipe pretioase acasa, bucurandu-se de ceva care, spune el, i-a lipsit cel mai mult pe durata campaniei: un mic dejun cu sotia sa, Michelle, si cu fiicele Malia si Sasha.

Purtand o sapca de baseball de culoare inchisa si ochelari de soare, Obama si-a pus apoi in miscare coloana oficiala pentru a merge cateva blocuri mai incolo pana la sala de gimnastica de langa domiciliul unde senatorul de Illinois se retragea adesea pentru a face exercitii si pentru a petrece putin timp departe de ochii presei in timpul campaniei prezidentiale care a durat 21 de luni.

Noul presedinte ales, care marti a jucat baschet cu cativa prieteni si membri ai staffului - un obicei pe care il are de cate ori asteapta rezultatele unui scrutin, si-a petrecut aproape o ora in sala de gimnastica.

Apoi a plecat destul de intempestiv, desi cateva zeci de oameni se adunasera de partea cealalta a strazii. Multimea a aclamat in momentul in care Obama a intrat in masina.

Obama nu si-a planificat pentru miercuri nicio conferinta de presa si nicio reuniune publica, preferand sa se ocupe in intimitate de tranzitia de la Casa Alba.

Barack Obama, noul presedinte al Statelor Unite ale Americii

VIDEO: Primul discurs al lui Obama ca presedinte ales al SUA

Omul nostru de la Casa Alba

Dar inainte de a intra intr-o cladire de birouri din centrul orasului, unde avea cateva sedinte si teleconferinte pentru a le multumi celor care i-au condus campania in intreaga tara, Obama a stat putin de vorba cu presa, insa nu a dat niciun indiciu despre viitoarele numiri din administratia sa sau despre planurile de tranzitie.

A vorbit numai despre somn sau mai bine zis despre lipsa lui. "Hei, baieti, ce faceti? Ati dormit vreun pic azi-noapte?", i-a intrebat pe jurnalistii care se adunasera pentru a surprinde momentul in care intra in cladire. Unii fotoreporteri s-au plans ca n-au apucat sa doarma decat foarte putin, dupa ce au acoperit discursul victoriei lui Obama si l-au asteptat sa ia parte la sarbatorirea evenimentului alaturi de sustinatori pana noaptea tarziu.

Cand, la randul sau, a fost intrebat daca a dormit, Obama a replicat: "Nu pe cat mi-as fi dorit". Apoi, omul care va fi presedinte la 20 ianuarie, s-a intors si a intrat in cladire pentru a pune in miscare rotitele noii sale administratii.

Mai are 11 saptamani pana sa preia oficial functia, dar este de asteptat ca primul presedinte de culoare al tarii sa numeasca repede cativa oficiali-cheie ai Cabinetului sau, inclusiv echipa economica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.