Clementina Cantoni, italianca de 32 de ani care lucreaza pentru ONG-ul Care International, a fost rapita luni seara, la Kabul-Afganistan. Ea se gasea intr-o masina alaturi de o canadianca si de soferul ei. Rapirea a avut loc in cartierul Qala-e-Mosa, unde vehiculul a fost interceptat de patru oameni inarmati.

Ei au spart geamurile masinii, dupa care au scos-o cu forta doar pe Clementina si au luat-o cu ei. Evenimentul a fost confirmat pe rand de politia afgana, Ambasada Italiei la Kabul si Ministerul de Externe de la Roma. Rapitorii fac parte dintr-o banda criminala, cunoscuta de serviciile de securitate afgane, care, de regula, foloseste ostaticii ca moneda de schimb pentru eliberare de prizonieri. Nu e vorba, deci, de talibani sau de reteaua Al-Qaida, ce invoca motive politice.

Ulterior, banda Tela Mohammed a fost cea care a revendicat rapirea, ea contactand politia si propunand eliberarea ostaticei in schimbul sefilor grupului si al unor complici ai lor arestati recent, dupa ce, in toamna, participasera la rapirea unor functionari ONU. In ultimul timp, la Kabul au avut loc mai multe atacuri si tentative de rapiri ce au vizat strainii. De altfel, in acest oras lucreaza cateva mii de straini, ceea ce a facut ca masurile de securitate care-i vizeaza sa fie intarite. Dar, asa cum dovedeste cazul Clementinei, ele nu dau roade intotdeauna, mai ales cand e vorba de cartierele Qala-e-Fattulah si Qala-e-Mosa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.