Alegerea lui Barack Obama "este un mare pas pentru umanitate, semnul ca in Statele Unite chestiunea rasei si problema discriminarii a fost depasita", a declarat Gregory, prima persoana de culoare care a condus Biserica americana.

"Daca Obama a ajuns la Casa Alba, este ca si cum primul om ar fi pasit pe Luna, iar acest lucru s-ar putea intampla si in ceea ce priveste Sfantul Scaun", a declarat el.

"Biserica insasi a facut pasi impresionanti", a adaugat prelatul, subliniind caracterul tot mai "international si cosmopolit" al al Bisericii de la Vatican.

Citeste si:

Alegerea unui papa de culoare, mai ales de origine africana, "este cu siguranta posibila. Gratie intelepciunii cardinalilor, acest lucru s-ar putea intampla la urmatorul conclav la care se va alege urmatorul papa (dupa moartea actualului Suveran Pontif, Benedict al XVI-lea)", a spus Gregory.

Wilton Daniel Gregory, in varsta de 60 de ani, originar din Chicago, a fost ales in 2001 presedintele Conferintei episcopale americane, in prezent condus de cardinalul Francis George. El este episcop de Atlanta din 2004.