Din Berlin la Jakarta, lumea sarbatoreste victoria istorica a democratului Barack Obama, primul presedinte de culoare al Statelor Unite, relateaza NewsIn.

La Berlin, cand s-a aflat marea veste, unii au izbucnit in lacrimi in mijlocul multimii care scanda sloganul de campanie al presedintelui ales "Yes, we can!". Democratii au ocupat strazile in capitala germana, scena celei mai importante adunari de campanie pe care a avut-o Obama in Europa, la sfarsitul lunii iulie.

Prncipala petrecere a avut loc la Babylon, un cinema in care democratii din strainatate au petrecut o noapte febrila, care s-a incheiat cu strigate de bucurie. Delirul a atins nivelul maxim cand Obama a spus, de la Chicago: "Un zid a cazut la Berlin!". "Este incredibil", spune Dilia Baille, student.

La Londra, multi americani, majoritatea democrati, s-au strans in Yates Bar, pentru a celebra, cu hamburgeri si bere, victoria lui Obama. David Grey, care are un salon de frumuseste pentru barbati, spune ca ii va fi mai usor sa fie un american la Londra, dupa alegerea primului presedinte de culoare al SUA. "Va fi bine sa am un presedinte care este sarbatorit cand merge in strainatate, nu a carui efigie este incendiata la manifestatii", subliniaza el.

Stransi la Cercul artelor frumoase, din Madrid, si purtand tricouri cu chipul lui Obama, sustinatorii democrati au izbucnit in strigate de bucurie. "Obama este fantastic, nu mai este nimeni ca el", au scandat sustinatorii sai, printre care americani care locuiesc in Spania si studenti.

Americanii din Paris s-au reunit la faimosul Harry's Bar, in timp ce membrii comunitatii de culoare franceze s-au strans intr-un club din capitala, pentru a asista la realizarea unui "vis".

La Jakarta, fostii colegi de scoala ai lui Obama au salutat victoria lui "Barry", care le spusese ca va deveni intr-o zi presedintele Statelor Unite. "Suntem atat de mandri de el!", spune un fost coleg. La scoala din Menteng, cursurile au fost suspendate miercuri dimineata, pebntru ca cei 250 de elevi sa urmareasca "seara electorala".

In Africa, din Kogelo in Kenya, toata lumea a aplaudat sosirea unui presedinte de culoare in SUA. Satul kenyan al bunicii lui Obama pe linie paterna a primit vestea cu urale. "Senatorul Obama este noul nostru presedinte. Dumnezeu ne-a ascultat rugile", comenta un pastor. "Aceasta victorie ne face un mare bine", a spus un localnic, agitand un portret al lui Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.