Opt mari producatori de tutun din Uniunea Europeana, printre care si Romania, vor solicita comisarului european pentru agricultura sa prelungeasca pana in 2013 acordarea de subventii pentru producatorii de tutun la nivelul actual, a spus marti ministrul italian al agriculturii, citat de Reuters.

Subventiile pentru tutun din UE urmeaza sa fie aproape eliminate in 2010.

"Opt mari tari sunt mai convinse ca niciodata de nevoia de a prelungi actuala schema de sprijin pentru sector pana in 2013", a declarat ministrul italian al agriculturii, Luca Zaia, intr-un comunicat.

Declaratia a venit dupa o intalnire a ministrului italian cu omologii din Bulgaria, Grecia, Franta, Polonia, Romania, Spania si Ungaria.

Italia este cel mai mare producator de tutun din UE, cu o pondere de 37% din tutunul livrat procesatorilor in 2007, a precizat comunicatul ministrului.

Disparitia subventiilor va afecta sectorul, in care lucreaza mii de oameni, si va submina dezvoltarea zonelor rurale, se mai arata in comunicat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.