Grant Park din Chicago, Illinois, era in aproape in stare de asediu marti, cu cateva ore inaintea unui discurs pe care urmeaza sa il sustina acolo candidatul democrat la Casa Alba Barack Obama, despre care sustinatorii sai spera ca va fi ales presedinte la scrutinul de marti, transmite AFP, potrivit NewsIn.
Toate intrarile in parc, situat pe malul lacului Michigan si marginit de un rand impresionant de zgarie-nori, erau pazite de politisti sau agenti de securitate. Unii membri ai fortelor de ordine purtau veste antiglont.

Intrarea sudica a parcului, din apropierea centrului de presa, avea aspectul unui baraj rutier dintr-o tara din Orientul Mijlociu, consolidata cu blocuri de beton formand o intrare ingusta. La capatul coridorului, membrilor Secret Service, serviciul insarcinat cu portectia presedintelui si personalitatilor, nu le scapa nimic. Toti cei care vor sa intre in parc trec prin filtre electro-magnetice, iar in zona sunt si caini dresati.

Pe strazile orasului cu zgariei-nori moderni sau cladiri neogotice, vestigii ale primilor capitalisti americani de la sfarsitul secolului al XIX-lea, oamenii isi vedeau aparent de treburile lor obisnuite, dar unii aveau palarii in culorile steagului american sau insigne cu efigia celui care ar putea deveni primul lor presedinte de culoare.

Cu exceptia jurnalistilor deja prezenti in numar mare in centrul de presa din vecinatatea locului unde va lua cuvantul Obama, afluenta era inca modesta inainte de pranz in parc. Accesul publicului se va face abia incepand cu ora locala 20.30 (4.30, ora Romaniei).

In jur de 20 de persoane erau adunate la singura intrare pentru public, pe unde vor patrunde cei circa 65.000 de oameni care si-au procurat biletele, obligatorii pentru a participa la eveniment.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.