Barack Obama si sotia sa, Michelle, inteleg importanta timpului petrecut impreuna, acesta fiind, de altfel, o prioritate pentru amandoi. Conform propriilor declaratii, familia este cel mai important lucru pentru noul presedinte al SUA.
Intr-un interviu acordat ABC, Michelle sustine ca Barack i-a promis "ca nu va lua niciodata casnicia ca garantata". Viitoarea prima doamna a mai precizat ca in casa lor exista diviziunea muncii si fiecare dintre soti are atributiile lui, potrivit About.com.

Michelle Robinson, este o americanca originara din Africa, descrisa de Obama ca fiind "femeie cu cea mai mare chintesenta americana" din cate cunoaste.

O viata impreuna

In 1989, pe cand Michelle lucra la o mare firma de avocatura si a primit sarcina sa fie consultanta unui asociat pe timp de vara de la Harvard, Barack Obama. Desi el nu era prea interesat de dreptul corporatiilor, era foarte interesat de Michelle. Aceasta a acceptat dupa abia o luna sa ia cina si sa mearga la un film, la prima intalnire. Michelle a marturisit ca "s-a indragostit de el din acelasi motiv pentru care multi oameni il respecta, modul de a se apropia de oameni".

Michelle si Barack s-au casatorit pe 3 octombrie 1992, fiind cununati de pastorul Jeremiah A. Wright, mentorul lui Obama la Biserica Unita a lui Christos din Chicago, Illinois. Cei doi au impreuna doua fete, pe Malia Ann, nascuta in 1999 si pe Natasha, nascuta in 2001.

"Am fost in stare sa creez un mediu propice pentru copiii mei, sa nu ii implic prea mult in tot acest proces politic, sa le transmit interesul meu absolut in ceea ce ii priveste dar si dragostea absoluta pe care le-o port", povesteste Barack Obama, citat de The Huffington Post. "Nu omit lucrurile importante. Niciodata nu am pierdut vreo serbare sau o sedinta cu parintii".

"Fara dubiu sunt sacrificii la mijloc. Mi-ar placea sa pot spune ca momentele de calitate inlocuiesc cantitatea, dar cateodata nu este asa. Si asta pentru ca multe momente importante de familie se intampla spontan, in viata de zi cu zi", mai adauga el.

Barack si Michelle locuiesc intr-o casa veche evaluata la 1,6 milioane dolari in partea de sud a orasului Chicago. Casa care dispune de un spatiu de joaca mai mult decat generos, a fost cumparata in 2005.

Cat timp a fost senator, Barack a incercat sa faca o prioritate din a fi acasa de joi pana duminica, pentru a-si petrece timpul alaturi de familie.

Familia Obama sarbatoreste cea mai importanta sarbatoare din an, Craciunul, in Hawai, locul natal al lui Barack, acolo unde pana de curand a trait si bunica sa.

Cat de importanta este familia pentru Obama reiese si dintr-un interviu acordat pentru revista "People": "Daca as fi crezut ca traiectoria politica imi va destrama familia, nu m-as fi angajat la asa ceva". "Lui Michelle ii place sa zica: <<Esti un om bun, insa esti tot barbat>>. Imi las imprastiate sosetele sau pantalonii pe usa dulapului. Nu strang ziarele dupa ce le citesc. Insa ea imi atrage atentia cand nu fac ceva bine. Dupa 14 ani, m-a educat cum trebuie”" marturiseste Barack Obama.

Michelle, pe de alta parte, declara ca intelege ca timpul, iubirea, sacrificiile si lupta de zi cu zi te fac mai puternic. Programul incarcat al lui Obama au facut-o sa inteleaga ca trebuie sa-si tina casnicia departe de stres, discutii, analize si prejudecati. Legat de faptul ca familia nu a vrut sa se mute la Washington dupa ce Obama a devenit senator, Michelle a comentat: "Am luat o decizeie buna sa ramanem in Chicago pentru a mentine stabilitatea familiei. A fost mai putina tranzitie pentru mine si pentru fete. El face mult naveta, insa el este senatorul si se poate descurca. Aceasta decizie ne-a tinut uniti". "Este greu sa fii sotia unui om politic, tocmai de aceea Barack este un barbat atat de recunoscator", a mai zis ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.