Democratii si-au fixat o serie de prioritati in cazul in care isi vor consolida suficient controlul in Congres, iar Barack Obama va castiga cursa pentru Casa Alba, transmite Reuters, care prezinta o parte dintre aceste obiective.
  • Presedintele Camerei Reprezentantilor, democrata Nancy Pelosi, afirma ca principalul obiectiv va fi stabilirea unui program pentru retragerea trupelor americane din Irak, ceea ce ar permite trimiterea de militari suplimentari in Afganistan si in alte teatre de operatiuni.

  • Democratii vor sa puna capat la ceea ce califica drept ani de reglementari federale inadecvate in sectorul financiar, care au dus la haosul actual de pe Wall Street si la multe confiscari imobiliare.

  • Stimularea economiei. Acest lucru s-ar putea intampla, de exemplu, prin cheltuirea a miliarde de dolari angajand oameni pentru refacerea drumurilor si podurilor, dar si a canalizarii si sistemelor de alimentare cu apa, invechite. Obama vrea si reducerea impozitelor pentru clasa de mijloc.

  • Extinderea asigurarilor medicale, incepand, poate, prin aprobarea proiectului de lege blocat de presedintele in exercitiu George W. Bush pentru a suplimenta ajutorul federal acordat programului national de asigurari pentru copii.

  • Orientarea Statelor Unite catre independenta energetica, incurajand companiile petroliere, dar si accelerand dezvoltarea unor surse alternative de energie.

  • Aprobarea unui set de legi blocat de Bush care sa suplimenteze fondurile destinate cercetarii in domeniul celulelor stem.

  • Dupa opt ani in care Bush a nominalizat numai conservatori de dreapta care se opun avortului la tribunalele federale, Obama va nominaliza, probabil, personalitati mai moderate sau liberale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.