Candidatul democrat la Casa Alba Barack Obama a votat marti in jurul orei 15.40, ora Romaniei, pentru alegerile prezidentiale americane, in orasul Chicago din Illinois, insotit de familie, transmite NewsIn.

Potrivit presei americane, Obama, sotia sa Michelle si fiicele sale Malia si Natasha au sosit la sectia de vot la aproximativ jumatate de ora de la deschidere. Candidatul democrat nu s-a grabit deloc, intrerupandu-se pentru a le explica fiicelor sale procesul si determinandu-i pe comentatorii televiziunilor sa se intrebe, in gluma, daca Obama este indecis.

Obama, in varsta de 47 de ani, ar fi primul presedinte american de culoare, daca ar fi ales. Sondajele la nivel national ii acordau un avans destul de mare inaintea votului de marti.

Dupa ce a votat, candidatul democrat a salutat multimea zambind si a aratat camerelor dovada faptului ca a votat. Apoi, in aplauze, a strans cateva maini si a discutat putin cu alti alegatori prezenti.

La aceeasi sectie de vot, cu putin inainte de sosirea lui Obama, votase Bill Ayers, fost militant radical din anii '60, considerat de republicani un terorist. Campania republicana a incercat sa il discrediteze pe Obama, acuzand de legaturi cu Ayers. Intrebat de presa cu cine a votat, fostul militant a refuzat sa raspunda.

Candidatul democrat la vicepresedintie, Joe Biden, a votat la randul sau la Wilmington, Delaware, in jurul orei 16.00, ora Romaniei, insotit de mama lui in varsta de 90 de ani si de sotie. Biden a iesit zambitor din sectia de vot si a ridicat degetul mare, in semn de incredere in rezultatul alegerilor.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.