Peste trei sferturi dintre alegatorii hispanici il sustin pe democratul Barack Obama in fata republicanului John McCain, potrivit unui studiu Univision/Reuters/Zogby dat publicitatii marti, informeaza NewsIn.

Sondajul arata ca 78% dintre cei 1.016 hispanici cu drept de vot chestionati il prefera pe senatorul de Illinois, in timp ce 13% il sustin pe rivalul sau republican.

Potrivit studiului, desfasurat in perioada 30 octombrie - 2 noiembrie, 54% dintre hispanici considera ca programele privind economia si locurile de munca reprezinta cele mai importante criterii pentru a alege dintre cei doi candidati, urmate de sistemul sanitar si imigratie, pentru 12%, respectiv 11% dintre ei.

Hispanicii reprezinta aproximativ 15% din populatia Statelor Unite si 9% din electorat, si ar putea influenta semnificativ rezultatului votului in state disputate din sud-vestul tarii, dar si in Florida.

In anul 2004, presedintele George W. Bush a obtinut voturile a aproximativ 40% dintre hispanici, un record pentru republicani.

Un studiu Zogby International de luna trecuta arata ca 70% dintre hispanici il prefera pe Obama si 21% pe McCain.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.