Omar ben Laden, unul dintre fiii fondatorului retelei islamiste al-Qaida, Osama ben Laden, a cerut luni azil politic in Spania, la coborarea din avionul care l-a adus de la Cairo, potrivit editiei de marti a cotidianului spaniol El Pais, relateaza AFP

Omar ben Laden, in varsta de 28 de ani, era in tranzit pe aeroportul din Madrid, venind din Cairo, cu destinata Casablanca, Maroc. El s-a prezentat autoritatilor si a cerut azil politic, potrivit jurnalului, care a citat surse implicate in acest dosar.

In aprilie, Omar ben Laden, casatorit cu o britanica din 2007, a cerut la Cairo un permis de sedere pentru Marea Britanie, care insa i-a fost refuzat.

Surse ale cotidianului El Pais au spus ca autoritatile spaniole vor sa trateze dosarul "cu promptitudine".

Omar, care se defineste ca fiind un fiu "pacifist" al lui Osama ben Laden, este al patrulea copil din prima casatorie a liderului al-Qaida.

Osama ben Laden a revendicat atentatele din 11 septembrie, care s-au soldat cu moartea a aproape 3.000 de persoane si au dus la declansarea razboiului din Afganistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.