Liderul libian Muammar Gaddafi a cerut luni "fortelor progresiste" sa se uneasca impotriva dominatiei Statelor Unite si sa "corecteze greselile" ONU, in cadrul unei intalniri la Minsk cu Aleksandr Lukasenko, pe care Washingtonul il considera "ultimul dictator al Europei", transmite NewsIn.

"Toate fortele progresiste trebuie sa se uneasca pentru a corecta greselile, inclusiv pe acelea comise de ONU", a declarat Gaddafi, potrivit imaginilor transmise de televiziunea nationala din Belarus. "Cerem tuturor popoarelor sa nu tolereze neregulile, in numele acestui principiu ne intalnim si cooperam", a continuat el.

Cei doi lideri au denuntat de asemenea lumea unipolara, o formula folosita pentru a desemna dominatia Statelor Unite.

"Echilibrul in lume a fost incalcat si lumea a redevenit unipolara. Cel care este in vigoare este principiul legii fortei si nu al fortei legii", a declarat Gaddafi, reluand ideea pe care o avansase sambata, intr-o intalnire cu premierul rus Vladimir Putin.

Numindu-l pe Gaddafi "fratele meu", Lukasenko a subliniat la randul sau ca cele doua tari au "vederi comune in problemele mondiale".

"Consideram ca lumea trebuie sa fie multipolara (...) Am vazut unde duce o lume unipolara", a continuat el.

Lukasenko a subliniat ca "nu exista subiecte tabu in cooperarea ruso-libiana", adaugand ca Belarusul va saluta o cooperare cu Tripoli in toate domeniile.

Cele doua tari au semnat luni la Minsk acorduri de cooperare in domeniul justutiei, culturii si pentru a evita dubla impozitare. Cele doua tari au parafat si un acord in domeniul transportului aerian, in prezenta celor doi presedinti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.