Candidata republicana la vicepresedintie Sarah Palin l-a acuzat pe democratul Barack Obama ca intentioneaza sa falimenteze industria carbunelui, profitand de inregistrarea unui interviu acordat de acesta in februarie si pus in circulatie zilele acestea, informeaza NewsIn

"A spus ca, evident, daca industria vrea sa construiasca centrale pe baza de carbune, poate sa incerce, dar, spune el, nu o pot face decat falimentand industria carbunelui. Iar el ar lasa sa se intample acest lucru", a spus Palin, rezumand continutul inregistrarii.

Este vorba despre inregistrarea unui interviu acordat de Obama cotidianului San Francisco Chronicle in 17 ianuarie.

"De ce se afla abia acum de aceasta inregistrare?", a intrebat Palin, determinandu-i pe unii din multime sa strige: "Presa liberala". In Statele Unite, "liberal" are sensul de "democrat". Sustinatorii lui Palin sugerau ca presa americana este de partea democratilor si a ascuns acest interviu pentru a-l ajuta pe Obama.

"Acest interviu a fost acordat celor din San Francisco cu multe, multe luni in urma", a spus Palin. "Ar fi trebuit sa stiti de el, pentru a fi informati cand mergeti la vot".

In interviul respectiv, Obama pleda pentru tranzactionarea cotelor de gaze de sera emise de companii. "Daca cineva vrea sa construiasca o centrala pe carbuni, poate sa o faca. Numai ca va da faliment, pentru ca va trebui sa plateasca o suma imensa pentru toate gazele de sera pe care le va emite", a spus el in interviul din ianuarie.

Un purtator de cuvant al lui Obama a spus ca declaratiile sale au fost scoase din context si a subliniat ca in alt moment al interviului, candidatul a spus ca ideea de a elimina complet centralele pe carbuni este "o iluzie".

"Ideea pe care o exprima Obama este ca avem nevoie de o tranzitie de la centralele care produc energie arzand carbuni, cu tehnologie veche, spre centrale cu tehnologie avansata", a spus purtatorul de cuvant, subliniind ca republicanul John McCain impartaseste aceasta idee.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.