Un tren care venea din Bulgaria si care avea un vagon puternic radioactiv, a fost trimis inapoi vineri de vamesii sarbi din Dimitrovgrad, a anuntat aceasta institutie, intr-un comunicat publicat luni, relateaza NewsIn
"Vamesii sarbi au constatat o radioactivitate de 3.000 de ori mai mare decat nivelul autorizat, in interiorul unui vagon, si de 300 de ori mai mare decat nivelul mediu pe suprafata vagonului", precizeaza comunicatul.
Vamesii din gara Dimitrovgrad, un oras situat la frontiera dintre Serbia si Bulgaria, "au alertat agentie specializata, care a confirmat oficial nivelul de radioactivitate din vagon", potrivit comunicatului.

Trenul, care urma sa ajunga in Macedonia prin Serbia, a fost nevoit sa revina in Bulgaria, potrivit sursei citate. Comunicatul nu a facut nicio precizare cu privire la originea radioactivitatii depistate in vagonul respectiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.