Presedintele venezuelean Hugo Chavez a spus sambata ca "negrul" va castiga alegerile prezidentiale din Statele Unite si s-a oferit sa discute cu el, in vederea imbunatatirii relatiilor dintre cele doua tari, relateaza Reuters.
Democratul Barack Obama, care ar putea deveni primul presedinte de culoare al Americii, a spus anul acesta sa va dialoga cu lideri ca Hugo Chavez. Republicanul John McCain l-a numit "dictator" pe Chavez.

Liderul venezuelean, care il ironizeaza pe George W. Bush si in considera mentorul sau pe Fidel Castro, a spus ca exista o ciocnire inevitabila intre interesele SUA pi cele le tarii sale, cu toate ca s-a oferit sa actioneze pentru imbunatatirea relatiilor. "Nu-i cerem sa fie un revolutionar, un socialist", a spus Chavez.

"Vrem doar ca negrul, care este pe punctul de a deveni presedintele SUA, sa aiba prestanta necesara pentru aceste vremuri", a subliniat el.

"Sunt dispus sa discut. Sper ca vom putea, ca vom intra intr-o noua faza", a mai spus Chavez.

Majoritatea celor din America Latina ar prefera ca Obama sa castige, potrivit sondajelor, pentru ca s-au simtit neglijati de administratia Bush in timp ce regiunea se orienta catre stanga.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.