Astrologii indieni prevad o victorie detasata a lui Barack Obama la alegerile prezidentiale americane, dar unul dintre ei avertizeaza ca viata lui se va afla in pericol in 2010, relateaza NewsIn.

"Obama este suta la suta un leu, iar leii sunt lideri innascuti si dotati cu un farmec exceptional", comenteata un celebru astrolog de la Bombay, Bejan Daruwalla. "John McCain are calitati, dar nu il vad nicaieri in peisaj. Este la distanta de kilometri, eclipsat de Leu. In alte timpuri, ar fi fost bun, dar acum nu e momentul potrivit pentru el".

Astrologia vedica este folosita in toate in India: de la alegerea numelui nou-nascutilor, a datei nuntilor, pana la decizia de a cumpara o casa sau a deschide o afacere. Exista si astrologi specializati in economie, care spun ca actuala criza economica era scrisa in astre.

In ceea ce priveste alegerile prezidentiale americane din 4 noiembrie, si Raj Kumar Sharma pronosticheaza victoria lui Barack Obama, la fel ca sondajele de opinie. "Alinierea astrelor indica foarte clar ca John McCain va pierde si ca Barack Obama va castiga cu cel putin 10% avans", anunta el.

Astrologul este insa ingrijorat. El a cercetat horoscopul lui Obama intre aprilie 2010 si ianuarie 2011 si a descoperit ca perioada "5 aprilie-16 mai 2010 va fi foarte periculoasa pentru el. "Chiar ma rog pentru ca totul sa fie bine", spune el precaut, apoi continua: "Ii vad viata in pericol incepand din 5 aprilie 2010. Vad o sansa din patru sa supravietuiasca. Trebuie sa fie foarte atent la securitate si la oamenii care lucreaza cu el".

Doi neonazisti au fost arestati in Statele Unite pentru ca au facut amenintari cu moartea la adresa lui Barack Obama, in cadrul unui complot rasist, ceea ce a intensificat temerile de un atentat impotriva senatorului de culoare. Deja amenintat, el este protejat de 18 luni de Secret Service, serviciul insarcinat cu securitatea presedintelui si inaltilor oficiali.

Dar astrologii indieni propun o solutie mai buna. Obama trebuie sa poarte un rubin, recomanda Sharma. Iar simpatizantii lui din India i-au trimis o statueta a zeului-maimuta hindu Hanuman, care alunga demonii si nenorocirile.

Bejan Daruwalla, care are o rubrica in cotidianul Times of India, este de parere ca Statele Unite sunt in plina in tranzitie, dupa opt de presedintie Bush, care este in zodia racului. "America este pregatita pentru schimbare, pentru ca intra in zodia Varsatorului, semnul tolerantei", explica astro-politologul, care il considera pe Obama "omul potrivit, la locul si momentul potrivit". "Are o gandire foarte liberala (in sens american aceasta inseamna de stanga - n.red.), o viziune si fapte clare. Din aceste motive este fermecator si atragator", potrivit lui Daruwalla.

El recunoaste ca ambii candidati la presedintie sunt personalitati "puternice, hotarate, niste conducatori", influentati de Leu, semn zodiacal al Soarelui, care simbolizeaza tatal in astrologia indiana. Dar influenta lui Jupiter, care aduce noroc, il favorizeaza in prezent mai mult pe Obama decat pe McCain, spune astrologul. Jupiter a intrat in horoscopul democratului in urma cu zece ani si va ramane in ascendentul sau pana in septembrie 2015. Republicanul a profitat de influenta lui Jupiter in anii '70 si 2000, dar aceasta a trecut intre timp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.