Un egiptean, descris de Statele Unite drept seful pentru propaganda al al-Qaida, a fost ucis intr-un presupus raid american din nord-vestul Pakistanului, la frontiera cu Afganistanul, au anuntat sambata oficiali pakistanezi.

Abou Jihad al-Masri a fost ucis ieri, cand doua rachete au cazut in Waziristanul de Nord, unul dintre districtele tribale unde atacuri americane vizeaza in mod regulat talibani si combatanti al-Qaida, informeaza NewsIn.

Statele Unite ofereau o recompensa de un milion de dolari pentru uciderea sau capturarea lui al-Masri. In anul 2006, al-Masri a aparut intr-o inregistrare video, alaturi de Ayman al-Zawahiri, adjunctul lui Osama ben Laden, in care afirma ca propria sa grupare extremista, Al Jamaa Al Islamiya, s-a alaturat al-Qaida.

"Atacul a vizat un vehicul la ii transporta pe Abou Jihad si pe alte doua persoane. Tinta a fost atinsa cu succes si toti trei au fost ucisi", a declarat un inalt responsabil din serviciile de securitate, sub acoperirea anonimatului.

Vineri seara, doua atacuri cu reachete lansate de drone, au vizat districtele Waziristanul de Nord si de Sud, provocand moartea a 32 de insurgenti, potrivit serviciilor de securitate.

Site-ul Rewards for Justice al Departamentului de Stat american il descrie pe al-Masri drept "insarcinatul cu media si cu propaganda in al-Qaida" si posibil responsabil cu operatiunile externe ale retelei. El ar fi organizat atacurile din Iran, potrivit site-ului, dar oficiali pakistanezi afirma ca acesta s-ar fi instalat in zonele tribale din Pakistan in 2005 sau 2006.

Aceste regiuni, populate de triburi pastune, au devenit un refugiu pentru talibanii afgani, indepartati de la putere din tara lor in 2001, si al combatantilor al-Qaida, care se bucura de sustinerea talibanilor pakistanezi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.