Candidatii la Casa Alba, John McCain si Barack Obama, intra in ultimul weekend de campanie electorala, dupa ce echipa republicanului a anuntat ca simte o schimbare de tendinta, iar democratul si-a avertizat sustinatorii sa se astepte la atacuri din partea adversarului, arata NewsIn.

Candidatul republican la presedintie John McCain a incercat sa isi insuseasca o parte din popularitatea guvernatorului de California Arnold Schwarzenegger, care l-a insotit la un miting din Ohio, stat in care are mare nevoie sa castige pentru a recupera dezavantajul pe care il are fata de adversarul sau, Barack Obama. Democratul, care conduce in sondajele de opinie la nivel national, dar si in Ohio, stat decisiv in victoriile republicanilor din ultimele doua scrutine prezidentiale, si-a avertizat sustinatorii sa se astepte la atacuri din partea lui McCain in ultimele zile de campanie.

In a doua zi a unui turneu cu autobuzul prin Ohio, lui McCain i s-a alaturat Schwarzenegger si impreuna au participat la un miting in Columbus. Schwarzenegger, actor de filme de actiune inainte de a deveni politician, a spus ca cei patru ani de activitate in Senat ai lui Obama nu inseamna nimic in comparatie cu cei cinci ani si jumatate pe care McCain i-a petrecut intr-o inchisoare din Vietnam. "John McCain si-a slujit tara intr-o tabara de prizonieri de razoi mai mult decat a stat adversarul sau in Senatul american", a spus Schwarzenegger. "Doamnelor si domnilor, eu nu sunt un erou de actiune decat in filmele mele. Dar John McCain este un erou adevarat", a spus el.

McCain a declarat multimii ca simte o schimbare de tendinta in cursa pentru Casa Alba, in care Obama conduce de multe saptamani. "Recunosc o campanie castigatoare atunci cand o vad", a spus el. "Suntem cu cateva procente in urma. Arnold a spus-o mai bine. Mac s-a intors. Avem nevoie de o noua directie si trebuie sa luptam pentru ea".

In acelasi timp, Obama se afla in Iowa, stat in care are un avantaj confortabil. Consilierii sai spun ca vizita lui in Iowa, primul in care a castigat in cadrul alegerilor primare, in ianuarie, are o valoare simbolica. "Intotdeauna le voi fi recunoscator celor din Iowa", a spus Obama la inceputul discursului sau. "Ceea ce ati inceput voi aici, in Iowa, in ianuarie, a maturat toata tara".

Candidatul democrat si-a avertizat sustinatorii sa se astepte la atacuri din partea taberei republicane in ultimele zile dinaintea scrutinului de marti, "atacuri la intamplare pentru a vedea daca prinde vreunul, un mesaj destinat sa divida si sa distraga atentia".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.