Politia croata a anuntat vineri descoperirea cadavrului unui barbat impuscat, in ceea ce reprezinta aparent o noua crima mafiota, in capitala croata, transmite AFP.

"Un barbat in varsta de 34 de ani din Zagreb a fost impuscat" in cap, a declarat presei purtatoarea de cuvant a politiei, Aleksandra Ljuba.

Cadavrul a fost gasit joi intr-o masina, potrivit politiei. Presa locala a identificat victima drept Adriano Cupic, fost militar care lucra pentru o firma de securitate.

"Nu vreau sa comentez speculatiile presei in ceea ce priveste identitatea victimei, mobilul crimei sau daca asasinatul are legatura cu altele comise la Zagreb" in ultima vreme, a declarat purtatoarea de cuvant a politiei.

In 16 octombrie, proprietarul si fostul redactor-sef al saptamanalului independent croat National, Ivo Pukanic, si directorul sau de marketing, Niko Franjic, au fost ucisi in explozia unei bombe plasate in apropierea unei masini, in centrul Zagrebului.

Jurnalist foarte controversat, Ivo Pukanic, in varsta de 47 de ani, era banuit de presa de legaturi cu mafia locala.

Atentatul a fost primul de acest gen care a vizat un jurnalist, dar a venit dupa o serie de asasinate si agresiuni cu caracter mafiot fara precedent la Zagreb de la independenta Croatiei, in 1991.
Zece persoane, dintre care opt croati si doi sarbi, au fost arestati pentru presupusa lor implicare in atentatul impotriva lui Ivo Pukanic.

Autoritatile croate au dat asigurari si au luat masuri pentru a combate ferm crima organizata. Zagrebul doreste sa adere la Uniunea Europeana in 2010 sau, cel tarziu 2011, dar valul de asasinate mafiote i-ar putea pune probleme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.