Ministrul iranian de externe Manouchehr Mottaki si-a exprimat vineri, la Istanbul, scepticismul cu privire la alegerile prezidentiale americane, considerand ca niciunul dintre candidati nu va avea, probabil, "curajul" sa schimbe politica externa a Statelor Unite, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Intrebat despre preferintele Iranului cu privire la scrutinul american, Mottaki a raspuns: "Am incercat cinci presedinti americani in 30 de ani, democrati si republicani, si nu am vazut nicio diferenta".

El a adaugat ca este important ce vor face Statele Unite dupa alegeri, nu cine va fi ales. "Cei doi candidati vorbesc despre schimbare (...), dar niciunul dintre ei nu a definit aceste schimbari. Si nu sunt sigur ca vor avea curajul sa le puna in aplicare", a continuat Mottaki.

Ministrul iranian de externe a calificat, insa, viitoarea schimbare la guvernare din Statele Unite drept "ultima ocazie" a Washingtonului de a-si revizui politica externa.

"In urma cu 30 de ani, 70% dintre tinerii din Orientul Mijlociu considerau Statele Unite un model - din punctul de vedere al mancarii, culturii, modei americane. In prezent, 80% din populatia Orientului Mijlociu detesta Statele Unite", a comentat Manouchehr Mottaki.

Seful diplomatiei iraniene participa vineri la Istanbul la Forumul economic mondial despre Europa si Asia Centrala, care reuneste mai multe sute de ministri, oameni de afaceri si profesori universitari din mai mule tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.