Incidentul este unul dintr-o serie de acest gen din ultimele luni, implicand efigii ale candidatilor la presedintie si vicepresedintie. Insa in alte patru cazuri care au ajuns pe prima pagina a ziarelor, nimeni nu a fost pus sub acuzare.

Seful politiei din campus a declarat ca studentul Joe Fischer, in varsta de 22 de ani, si prietenul sau Hunter Bush, in varsta de 21 de ani, si-au exprimat regretul pentru acest incident, pe care l-au numit "o farsa scapata de sub control".

Potrivit sefului politiei, cei doi au decis sa spanzure o efigie dupa ce au vazut la televizor stirile despre un californian care a spanzurat un manechin ce arata ca Sarah Palin, candidata republicana la vicepresedintie. Potrivit martorilor, manechinul spanzurat de cei doi tineri avea o masca de Halloween cu trasaturile lui Obama.

Rectorul Universitatii Kentucky a declarat ca fapta este o incalcare a codului etic al institutiei, iar studentul risca sanctiuni mergand pana la exmatriculare. A fost a doua oara luna aceasta cand o asemenea efigie a fost gasita intr-un campus universitar american. Universitatea George Fox University din Oregon a sanctionat recent patru studenti care au recunoscut ca au spanzurat un manechin Obama de un copac.
Intre timp, o femeie din California a renuntat la un manechin Obama cu un cutit infipt in gat, pe care il agatase la balcon. Femeia a indepartat manechinul dupa ce vecinii s-au plans.