Un student de la Universitatea din Kentucky si inca un tanar au fost arestati, fiind acuzati ca au spanzurat de un copac din campus un manechin in marime naturala care il reprezenta pe Barack Obama, informeaza cotidianul britanic Daily Telegraph, in editia electronica.
Incidentul este unul dintr-o serie de acest gen din ultimele luni, implicand efigii ale candidatilor la presedintie si vicepresedintie. Insa in alte patru cazuri care au ajuns pe prima pagina a ziarelor, nimeni nu a fost pus sub acuzare.

Seful politiei din campus a declarat ca studentul Joe Fischer, in varsta de 22 de ani, si prietenul sau Hunter Bush, in varsta de 21 de ani, si-au exprimat regretul pentru acest incident, pe care l-au numit "o farsa scapata de sub control".

Potrivit sefului politiei, cei doi au decis sa spanzure o efigie dupa ce au vazut la televizor stirile despre un californian care a spanzurat un manechin ce arata ca Sarah Palin, candidata republicana la vicepresedintie. Potrivit martorilor, manechinul spanzurat de cei doi tineri avea o masca de Halloween cu trasaturile lui Obama.

Rectorul Universitatii Kentucky a declarat ca fapta este o incalcare a codului etic al institutiei, iar studentul risca sanctiuni mergand pana la exmatriculare. A fost a doua oara luna aceasta cand o asemenea efigie a fost gasita intr-un campus universitar american. Universitatea George Fox University din Oregon a sanctionat recent patru studenti care au recunoscut ca au spanzurat un manechin Obama de un copac.
Intre timp, o femeie din California a renuntat la un manechin Obama cu un cutit infipt in gat, pe care il agatase la balcon. Femeia a indepartat manechinul dupa ce vecinii s-au plans.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.