Dascalii romani la inceput de cariera au salarii de numai 190 de euro lunar, fata de colegii lor din Vest, care primesc lefuri de 1.600 de euro - Italia si Franta - sau chiar 2.500 de euro pe luna in Germania.
Elevii romani sunt printre cei mai slab pregatiti scolari din Europa la testele de citire, de lectura, dar si la stiinte. In 2006, cand au sustinut testul PISA, tara noastra s-a situat pe locul 47 din 57 de state participante.

La stiinte, 78,7% dintre tinerii care au participat la evaluare nu au atins nici macar nivelul de baza al “alfabetizarii”. La asa dascali, asa elevi, am putea spune, daca performanta s-ar calcula doar in functie de leafa de pe card, asa cum preciza, in urma cu cateva zile, presedintele Traian Basescu. Profesorii romani au printre cele mai mici salarii din Uniunea Europeana, conform datelor Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.