Un singur pahar de vin ar putea expune consumatorul la un nivel potential periculos de metale care pot provoca boli de inima, cancer sau Parkinson.

Acesta este rezultatul unui unui studiu intreprins de cercetatorii de la Universitatea Kingston din Londra, citat de Daily Mail. Acestia spun ca anumite vinuri contin niveluri ridicate de minerale precum cupru, zinc si nichel. Cel mai ridicat nivel de asemenea minerale a fost descoperit in vinurile din Ungaria si Slovacia.

Iata lista completa a tarilor care produc cele mai periculoase vinuri:

1. Ungaria
2. Slovacia
3. Franta
4. Austria
5. Spania
6. Germania
7. Portugalia
8. Grecia
9. Cehia
10. Iordania
11. Macedonia
12. Serbia

Pentru cercetari, oamenii de stiinta englezi s-au folosit de o noua tehnica pentru a determina riscul la care sunt expusi bautorii constanti de-a lungul anilor.
Instrumentul, denumit THQ, masoara coeficientul de risc in functie de limita de siguranta cunoscuta pentru fiecare metal si efectele pe termen lung produse de consumarea unui pahar de vin zilnic.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.