Capitala mondiala a jocurilor de noroc, Las Vegas, poreclita si "Orasul pacatului", si-a sarbatorit cu mare fast, duminica, centenarul, prilej de mari serbari populare si jocuri de noroc. Duminica dimineata, imbracati in haine de epoca, oficialii orasului au recreat atmosfera din 15 mai 1905, data la care a luat nastere orasul Las Vegas, si au fost vindute primele loturi de pamint.

Acum, dupa 100 de ani, "Orasul pacatului" este plin de cazinouri, baruri de strip-tease si cite 18-20 de hoteluri de lux pe fiecare bulevard. Un lot de pamint pe celebrul bulevard Freemont, achizitionat in 1905 cu 1.700 de dolari, valoreaza astazi milioane de dolari. Orasul e recunoscut in toata lumea ca fiind "epicentrul" extravagantei americane.

Cel mai mare tort din lume

Cu aceeasi ocazie, la Las Vegas a fost pregatit cel mai mare tort aniversar din lume. Preparat de circa 600 de voluntari inca de simbata seara, acesta are dimensiunile 31x 5 m si o grosime de 50 cm. Ingredientele au fost transportate de sapte tiruri, pentru ca s-au folosit in total 43 tone de blat si 15,5 tone de glazura, iar numarul caloriilor continute de imensul tort s-a ridicat undeva pe la 23 de milioane.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.