Mii de manifestanti incepusera sa se adune in aceasta dimineata in centrul Damascului pentru a protesta fata de raidul american dintr-un sat sirian de la frontiera cu Irakul, in care ar fi murit opt persoane, transmite NewsIn.

Manifestantii, care aveau portrete ale presedintelui Bashar al-Assad si drapele siriene, se adunau in piata Youssef Admeh din centrul orasului, la distanta de jumatate de ora de mers pe jos de ambasada Statelor Unite, inchisa joi tocmai de teama manifestatiilor.

"Prin sufletul si sangele nostru, ne vom sacrifica pentru tine, Bashar", "Colonialisti, ascultati, poporul sirian nu va ingenunchia niciodata"
, "Allah, Siria, Bashar" strigau manifestantii, printre care se aflau multi studenti si functionari.

"Nu terorismului american", "Democratia americana inseamna civili ucisi la Abu Kamal", regiunea din nord-estul Siriei vizata de atacul american, se putea citi pe pancarte.

Masurile de securitate au fost consolidate in cartierul Abu Roumaneh, din apropierea ambasadelor Statelor Unite, Irakului si Arabiei Saudite, cartier in care se afla si scoala americana.

Nu se stie daca manifestantii planuiesc sa mearga la ambasada americana, dar forte de ordine si doua camioane de pompieri erau desfasurate in apropiere.

Ambasada Statelor Unite a anuntat ca ramane inchisa joi, din cauza manifestatiilor de protest fata raidul american de duminica. Scoala americana de la Damasc si centrul cultural american, carora guvernul sirian le-a cerut marti sa isi inceteze activitatea sunt de asemenea "inchise temporar" joi, potrivit unui comunicat al ambasadei. Explicatia o reprezinta manifestatiile prevazute in apropierea sediilor celor trei institutii americane. Ambasada americana a cerut, de asemenea, cetatenilor americani, sa evite acest sector al Damascului.

Potrivit presei oficiale siriene, soldati americani adusi cu elicoptere din Irak au atacat duminica o cladire dintr-un sat sirian aflat la opt kilometri de frontiera cu Irakul, atac care a provocat moartea a opt civili.

Un oficial american de la Washington a confirmat sub acoperirea anonimatului ca raidul a fost desfasurat de armata americana si a dat asigurari ca acesta viza combatanti straini care se infiltreaza in Irak.

Siria a anuntat astazi ca asteapta "explicatii" din partea guvernelor american si irakian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.