Modul in care a reactionat presedintele Nicolas Sarkozy la criza financiara globala i-a crescut semnificativ cota de popularitate in Franta, potrivit unui sondaj dat publicitatii miercuri, transmite NewsIn.

Numarul persoanelor care si-au exprimat increderea in capacitatea lui Sarkozy de a rezolva problemele cu care se confrunta tara a crescut la 39%, fata de 36% luna trecuta, arata studiul realizat de TNS Sofres pentru revista Le Figaro.

In plus, daca in urma cu o luna 61% dintre francezii chestionati nu aveau incredere in presedinte, in prezent proportia acestora a scazut la 57%.

Popularitatea lui Sarkozy a avut de suferit dupa ce a ajuns la guvernare, in 2007, din cauza controverselor starnite de stilul sau de viata, de relatia si apoi casatoria cu modelul si cantareata pop Carla Bruni si din cauza a ceea ce multi observatori au numit stilul sau hiperactiv de a fi.

Dar "activismul" lui Sarkozy, pe fondul crizei financiare mondiale, a inversat aceasta tendinta, potrivit studiului.

De cand problemele de pe piata creditelor au declansat criza, in luna septembrie, Sarkozy, care asigura in prezent presedintia Consiliului European (din care fac parte liderii celor 27 de state membre UE) a depus eforturi pentru a obtine un raspuns activ, convocandu-i pe omologii sai europeni de doua ori la Paris numai in luna octombrie. La cea mai recenta dintre aceste reuniuni la nivel inalt, din 12 octombrie, statele din Zona euro si-au luat angajamentul sa asigure banii necesari bancilor aflate in pericol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.