Circa 16,1 milioane de alegatori, majoritatea inregistrati ca democrati, au votat deja pentru alegerile prezidentiale, potrivit datelor furnizate miercuri de Universitatea George Mason, transmite NewsIn.

Cifra reprezinta peste 13% din numarul total al persoanelor care au votat la alegerile prezidentiale din 2004.

Potrivit datelor colectate de profesorul Michael McDonald, care conduce acest studiu universitar, 2,3 milioane de persoane au votat in California, aproape 2,6 milioane in Florida 2,4 milioane in Texas si 1,5 milioane in Carolina de Nord si Georgia.

In mai multe state, alegatorii au posibilitatea sa se inregistreze ca democrati, republicani sau independenti. Pe baza acestor date, se pare ca alegatorii inregistrati ca democrati au votat anticipat in numar mai mare decat ceilalti, in mai multe state indecise, precum Iowa, Carolina de Nord, Florida, Colorado, New Mexico si Nevada. Aceste sase state l-au votat pe George W. Bush in 2004, dar Barack Obama incearca sa le treaca in tabara sa.

Desi inregistrati ca democrati, republicani sau independenti, alegatorii voteaza cum vor, iar o participare ridicata a celor inregistrati ca democrati nu inseamna neaparat ca acestia au votat pentru Obama.

Niciun rezultat nu va fi comunicat inainte de inchiderea oficiala a sectiilor de vot din aceste state, in seara zilei de 4 noiembrie.

Expertii se asteapta ca o treime din electorat sa voteze anticipat pana marti. Votul ancticipat este autorizat in cateva zeci de state si are loc timp de doua saptamani inainte de ziua oficiala a scrutinului, scopul fiind evitarea aglomeratiei in 4 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.