Siria asteapta "explicatii" din partea administratiei americane si a guvernului irakian cu privire la raidul aerian efectuat duminica de armata americana asupra unui sat sirian de la frontiera cu Irakul, a anuntat astazi viceministrul de afaceri externe, Faycal Meqdad, relateaza NewsIn

"Siria asteapta explicatii oficiale din partea administratiei americane si guvernului irakian cu privire la aceasta incalcare inacceptabila a suveranitatii siriene, inainte de a adopta masuri suplimentare", a declarat Meqdad, citat de agentia oficiala SANA.

Oficialul care a facut declaratia in fata ambasadorilor arabi si straini acreditati la Damasc i-a informat pe diplomati cu privire la evolutiile de dupa raidul american efectuat asupra unuei cladiri, soldat cu moartea a opt cetateni sirieneni "nevinovati", potrivit SANA.

Meqdad le-a multumit ambasadorilor tarilor care au criticat "acest act agresiv si nedrept" si a cerut comunitatii internationale "sa interzica propagarea legii junglei in relatiile internationale".

Siria a decis marti sa inchida scoala si centrul cultural american de la Damasc si a trimis o scrisoare de protest la ONU, in care cere ca Washingtonul sa fie tras la raspundere pentru acest raid, prezentat de unii oficiali americani drept parte a luptei impotriva insurectiei din Irak. Insa scoala si centrul american functionau normal miercuri si nu fusesera notificate oficial de decizia de inchidere.

Pe de alta parte, ambasada Statelor Unite de la Damasc a avertizat ca si-ar putea inchide seriviciile cu publicul. "Comunitatea americana din Siria trebuie sa fie constienta ca evenimentele si circumstantele imprevizibile pot sa determine ambasada americana de la Damasc sa-si inchida serviciile cu publicul pentru o perioada nedeterminata", potrivit unui comunicat al reprezentantei americane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.