Un nou seism, de 6,2 grade magnitudine de moment, s-a produs astazi in Pakistan la ora 11.32 GMT (13.32, ora Romaniei), la circa 60 de kilometri de orasul Quetta, a anuntat Institutul american de geofizica (USGS), relateaza NewsIn.

Epicentrul seismului a fost localizat la 58 de kilometri nord-est de Quetta si la 205 kilometri de orasul afgan Kandahar, potrivit USGS. Cutremurul a urmat celui de 6,4 grade care s-a produs in azi dimineata in aceeasi regiune, soldat cu 160 de morti, potrivit unui bilant provizoriu.

Cutremurul a devastat mai multe sate din regiunea Ziarat, o localitate situata intr-o zona deluroasa din provincia Baluchistan. Majoritatea victimelor au fost inregistrate in acest sate cu relief accidentat, ai caror locuitori inca dormeau in momentul producerii seismului.

Numeroase case construite din pamant s-au prabusit din cauza alunecarilor de teren. Cel putin opt sate din apropiere de Ziarat au suferit pagube importante, unul dintre ele fiind distrus aproape in totalitate, a anuntat Qaseem Kakar, din politia locala.

Autoritatile au avertizat ca bilantul ar putea creste si au cerut echipe medicale si de interventie in caz de urgenta suplimentare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.