Democratul Barack Obama a reusit sa amane un meci de baseball care va fi urmarit de milioane de telespectatori, achizitionand 30 de minute de spatiu publicitar pe trei din cele patru posturi cu acoperire nationala, inainte de inceperea evenimentului sportiv, transmite AFP, potrivit NewsIn.

Acest spatiu publicitar foarte lung a fost achizitionat cu o saptamana inainte de scrutinul din 4 noiembrie, pe posturile de televiziune CBS, NBC si Fox, a precizat echipa de campanie a candidatului democrat la Casa Alba.

Fox a reusit chiar sa negocieze cu organizatorii campionatului national de baseball pentru a amana inceputul meciului decisiv din finala, dintre Tampa Bay Rays si Philadelphia Phillies. "Nimeni nu va muta un campionat national pentr a difuza publicitate cand voi fi eu presedinte", a declarat McCain in fata a mii de sustinatori reuniti la un miting din Pennsylvania.

Strategii democrati nu au divulgat marti continutul acestui spatiu publicitar, primul atat de lung dintr-o campanie prezidentiala dupa candidatura miliardarului independent Ross Perot, in 1992. Barack Obama, care a demonstrat inca de la inceputul campaniei electorale o capacitate extraordinara de a strange fonduri, a primit milioane de dolari in ultimele saptamani.

Evan Tracey, lider al unui grup specializat in analizarea clipurilor electorale, estimeaza ca interventia candidatului democrat la televiziune, miercuri, a costat aproximativ cinci milioane de dolari. In total, sumele cheltuite cu spoturile electorale de catre democrati se ridica la aproximativ 250 de milioane de dolari, potrivit expertilor.

Pe de alta parte, candidatul republican John McCain a primit 84,1 milioane de dolari din fondurile federale pentru a-si fnanta campania si teoretic, nu are voie sa mai cheltuiasca niciun cent in plus pana in 4 noiembrie. Potrivit lui Tracey, Barack Obama va cheltui pentru publicitate in campanie cu aproximativ 100 de milioane de dolari mai mult decat rivalul sau republican.

Interventia candidatului democrat chiar inainte de meci demonstreaza ca vrea sa vizeze electoratul masculin si tanar, potrivit lui Evan Tracey.

Malia, fiica in varsta de 10 ani a senatorului de Illinois, nu a fost foarte entuziasmata de faptul ca tatal sau va aparea la televizor: "Vei aparea pe toate posturile? Imi vei intrerupe programele", ar fi reactionat ea, potrivit lui Michelle Obama. Barack Obama si-ar fi linistit fiica, spunandu-i ca nu va aparea pe posturile pentru copii, Disney Channel si Nickelodeon.

Partea I

Partea a II-a

Partea a III-a

Partea a IV-a



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.