Procurorul italian Maria Bice Barborini a cerut ieri inchisoare pe viata pentru romanul Nicolae Romulus Mailat, acuzat ca ar fi jefuit-o, agresat-o si ucis-o pe Giovanna Reggiani, in 30 octombrie 2007, la Roma.

Pentru a demonstra vina acuzatului, Barborini a pus accent pe declaratia Emiliei Neamtu, femeia care a spus ca l-a vazut pe Mailat in timp ce cara in spate trupul Giovannei Reggiani si care a alertat politia,

Mailat a sustine insa dintotdeauna ca nu el a ucis-o pe Reggiani, sotia unui inalt oficial din Marina. “Stiu ca o sa iau 30 de ani, dar nu sunt vinovat. Daca pe pamant nu este justitie, cu siguranta exista judecata lui Dumnezeu”, a declarat Mailat, in sala de judecata, potrivit cotidianului italian Corriere della Serra.

Citeste si:

Corriere della Sera relateaza ca la proces, Romulus Mailat parea resemnat sa isi accepte pedeapsa. ”Imi pare rau, dar nu sunt eu vinovatul. Eu doar i-am furat poseta. Altul a ucis-o. Cautati-l, eu stiu cine e. Stie si Emilia”.

Potrivit cotidianului italian, pentru a asigura transparenta si corectitudinea procesului, in sala de judecata se afla si un reprezentant al Romaniei.