Cu sapte zile inainte de alegerile prezidentiale din 4 noiembrie, France-Presse prezinta cateva aspecte inedite ale campaniei electorale.

  • VORBIND IN SPANIOLA

Barack Obama a inregistrat trei anunturi de campanie in limba spaniola, o premiera pentru un candidat la presedintie, potrivit consilierului sau Bill Richardson, guvernator de New Mexico. Spoturile televizate, de cate 30 de secunde fiecare, se adreseaza celor cinci stat-cheie cu o populatie hispanica numeroasa - New Mexico, Colorado, Florida, Nevada si Virginia. "Va cer sa votati nu numai pentru mine si pentru democrati, ci si pentru a pastra acest vis (american - n.red.) pentru voi si pentru copiii vostri", declara candidatul, in limba spaniola. Potrivit sondajelor, cei noua milioane de alegatori de origine hispanica inclina in favoarea democratului. In 2004, 44% dintre acestia l-au votat pe George W. Bush, dar in acea perioada populatia hispanica din Statele Unite era de doar 7,6 milioane de locuitori.

  • OBAMA, LA MODA DE HALLOWEEN

Ca in fiecare an, americanii sarbatoresc Halloween la 31 octombrie, punand in fata usilor lor unul sau mai multi dovleci tranformati in lanterne. In preajma alegerilor prezidentiale, sustinatorii democratilor au avut ideea sa "obamizeze" dovlecii, pe care au gravat numele candidatului, logo-ul sau sau, cei mai talentati, chiar chipul sentorului de Illinois. Site-ul yeswecarve.com prezinta exemplele cele mai reusite.

  • MCCAIN SE LIPSESTE DE FRATELE SAU IN CAMPANIE

Joe McCain a hotarat sa se retraga din campania fratelui sau mai mare, John. Joe, in varsta de 66 de ani, a fost nevoit sa prezinte scuze pentru ca a calificat comitatele Alexandria si Arlington, de la periferia Washingtonului, drept "tari comuniste". Saptamana trecuta, Joe a cerut ajutorul serviciilor de urgenta pentru a afla de ce masina sa, in care se afla, era blocata intr-un ambuteiaj, si chiar a insultat un angajat prin telefon. Acesta a sunat la numarul care il apelase si si-a dat seama ca este vorba de Joe McCain dupa ce i-a raspuns casuta vocala. Astfel, fratele candidatului republican a trebuit, din nou, sa ceara scuze public.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.