"Respect libertatea de exprimare, dar acest drept trebuie sa fie dublat de responsabilitate", a declarat Jeffrey Prang, primarul orasului West Hollywood, dupa ce presa locala a relatat despre manechinul spanzurat.

Cu ocazia sabatorii de Halloween, multi americani isi decoreaza casele cu dovleci sculptati si cu lumanari aprinse in interior, dar si cu scheleti, fantome sau alte figurine morbide.

Chad Michael Morrisette a mers insa mai departe, decorandu-si gradina cu un manechin atarnand de o funie. Manechinul, o femeie, poarta un taior rosu, ochelari si o peruca, toate amintind de aparitiile din timpul campaniei ale guvernatoarei de Alaska.

Nici candidatul republican la Casa Alba nu a fost uitat, locatarul punand un manechin reprezentandu-l pe John McCain pe acoperis. Manechinul are trasaturi diabolice si este inconjurat de flacari.

"Trebuie privite toate acestea drept arta. Este luna octombrie. Este Halloweeen. Este momentul sa sperii, sa fii fantasmagoric", a declarat Morrisette postului local de televiziune KCAL9.

"Localnicii au dreptul sa expuna manechine care seamana cu senatorul McCain si guvernatoarea Palin, dar ma opun vehement discursului politic care evoca violenta, reala sau perceputa", a spus la randul sau primarul.