Redactia de la New York a agentiei de presa Reuters a fost evacuata timp de trei ore luni, dupa primirea unui plic care continea un praf suspect, care s-a dovedit, insa, inofensiv dupa analize, potrivit unui comunicat citat de NewsIn.

"Politia a ordonat personalului sa paraseasca birourile aflate la etajul 19, dupa ce seful redactiei, Brian Rhoads, a deschis un plic ce continea praf", a precizat Jolie Hunt, purtatoare de cuvant a agentiei.

Politia a izolat plicul si le-a cerut celor 140 de angajati sa paraseasca redactia, aflata in Times Square, in centrul Manhattanului. Agentia a facut aranjamentele necesare pentru a putea publica materiale din alte redactii, potrivit Reuters. Trei ore mai tarziu, Jolie Hunt, citata de AFP, a anuntat ca praful s-a dovedit inofensiv si ca angajatii isi pot relua lucrul.

Redactia Reuters de la New York este cea mai importanta a agentiei, dupa sediul central de la Londra.

In ultimele saptamani, plicuri continand diferite tipuri de praf, toate inofensive, au fost trimise mai multor institutii financiare si cotidianului The New York Times. Politia nu a stabilit, deocamdata, nicio legatura intre aceste incidente.

Autoritatile americane in alerta, dupa ce bancile din mai multe state au primit scrisori de amenintare

In anul 2001, mai multe scrisori care contineau praf infectat cu antrax au provocat moartea a cinci persoane in Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.