Medicii italieni sunt ingrijorati de reaparitia tuberculozei, afirmand ca boala este adusa in Italia in principal de imigrantii din Romania, ca urmare a liberalizarii circulatiei in spatiul Uniunii Europene.

"Tuberculoza nu a disparut; revine in Italia dinspre Est, dupa deschiderea frontierelor Uniunii Europene", avertizeaza medicii italieni specialisti in boli interne, reuniti la Genova pentru congresul national, relateaza Corriere della Sera in editia electronica, monitorizata de Mediafax.

"Nu este cazul sa intram in panica", subliniaza specialistii din Italia, recomandand autoritatilor sa dea dovada de "prudenta" si sa le faca analize imigrantilor suspectati de aceasta boala. "Numarul cazurilor de tuberculoza nu se diminueaza, sursele fiind imigrantii din Europa de Est", explica medicii italieni.

Potrivit Institutului National de Statistica (ISTAT), in Italia exista in prezent 4.500 de cazuri inregistrate si alte aproximativ 1.500 nedeclarate.

"Din datele pe care le detinem, 50 la suta dintre cazurile noi se inregistreaza in randul imigrantilor, in special al celor est-europeni", afirma Luigi Ruffo Codecasa, reprezentantul Centrului pentru combaterea tuberculozei din Milano.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.