Rusia a acuzat Statele Unite ca alimenteaza tensiuni periculoase in Orientul Mijliociu, luni, dupa ce Siria a spus ca elicoptere americane au atacat o ferma de la granita sa cu Irakul, relateaza NewsIn

"Moscova a raspuns cu mare ingrijorare la ceea ce s-a intamplat", a declarat Ministerul rus de Externe.
"Suntem de parere ca astfel de atacuri demne de condamnare nu ar trebui lansate pe teritoriul unor state suverane sub sloganul luptei impotriva terorismului", potrivit sursei.

"Este evident ca astfel de actiuni militare unilaterale au un efect negativ asupra situatiei din regiune si amplifica riscul tensiunilor militare periculoase".

Siria a anuntat ca patru elicoptere au atacat duminica ferma al-Sukkari, din zona Bou Kamal, din estul Siriei, si ca soldati americani au intrat in cladiri.

Statele Unite, care acuza Siria ca nu pune capat afluxului de combatanti al-Qaida care intra in Irak, nici nu au confirmat, nici nu au negat incidentele.

"Este o crima scandaloasa si un act de agresiune, bineinteles", a declarat atasatul de presa al ambasadei siriene la Londra, Jihad Makdissi, citat de BBC. "Daca (Statele Unite -n.red.) au dovezi privind insurgenta, ar trebui mai intai sa vina la sirieni si sa impartaseasca aceste informatii, in loc sa aplice legea junglei si sa intre neprovocate pe teritoriul unei tari suverane", a adaugat el. "Aceasta administratie (...) s-a dovedit irationala si nu respecta legea internationala si drepturile omului. Asteptam clarificari si, bineinteles, Siria isi rezerva dreptul sa raspunda in consecinta", a subliniat oficialul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.